בימים הראשונים של הרשתות החברתיות, נוכחות דיגיטלית הייתה על חיבור. יצרת פרופיל, הוספת אנשי קשר, עדכונים משותפים ועסקת עם אחרים ששיתפו את תחומי העניין או השאיפות שלך. אבל עם הזמן, משהו השתנה.
כיום, להיות מקוון לעיתים קרובות מרגיש יותר כמו הופעה מאשר שיחה. כל פוסט מחושב, כל אינטראקציה נמדדת, כל רגע שאוצר לנראות. בין אם אתה סטודנט שבונה את הפורטפוליו הראשון שלך, מקצועי המנווט בציר קריירה, או יוצר מגדל מותג אישי, נוכחותך ברשת ככל הנראה מרגישה מקוטעת ומתישה.
אז כדאי לשאול: האם רשתות חברתיות עדיין עוזרות לך לצמוח, או סתם לשמור על גלוי לך?
עליית הנוכחות הביצועית
חיינו הדיגיטליים נמתחים דקים על פני פלטפורמות מרובות, כאשר כל אחד מבקש מאיתנו להציג גרסה שונה של עצמנו. אפליקציה אחת מציגה את העבודה היצירתית שלך, אחרת מדגישה את החוויה שלך, שליש מיועד לרשתות, ורביעית היא חברתית גרידא. ובכל זאת, אף אחד מהם לא מציע תמונה אחידה ומתפתחת של מי שאתה.
במקום לבנות קשרים משמעותיים, אנו מעודדים את אופטימיזציה של נראות, לייקים, שיתופים, עוקבים, נופים. אך מדדים אלה, אף שהם ניתנים לכימות, לרוב חסרי רלוונטיות בעולם האמיתי. הם לא יכולים למדוד צמיחה. לעיתים רחוקות הם הופכים להזדמנויות. והם לא תופסים את הספקטרום המלא של מי שאנחנו.
אם הפרופיל הדיגיטלי שלך מרגיש סטטי או מיושן, אתה לא לבד. רבים מאיתנו מיוצגים באופן מקוון על ידי תמונות קפואות בזמן - BIOS ישן, קישורים מיושנים ותוכן לא רלוונטי. בינתיים, הכישורים, המטרות והחוויות שלנו ממשיכים להתפתח במצב לא מקוון.
הניתוק בזהות הדיגיטלית של ימינו
סוגיית הליבה עם הרשתות החברתיות המודרניות אינה פעילות, זה פיצול.
כל פלטפורמה לוכדת חתיכה מזהותך, אך אף אחת מהן אינה משקפת את השלם. יתכן שיש לך לינקדאין אוצר היטב, אינסטגרם פעיל, עדכון טוויטר מתחשב או אתר תיקים, אך אלה ממגורות, לא מערכות. הם לא תוכננו לעבוד יחד או להתפתח לצדך. הם תוכננו לתוכן ולא להקשר.
התפרקות זו יוצרת פער בין מי שאנחנו ואיך אנו מופיעים ברשת. זה מגביל את הפוטנציאל לגילוי משמעותי, אמינות מקצועית וסיפורי סיפורים אותנטיים. בעידן בו רשמים ראשונים הם לרוב דיגיטליים, הפער הזה חשוב מתמיד.
אז שאל את עצמך: האם הזהות המקוונת הנוכחית שלך עובדת בשבילך או נגדך?
מדוע פלטפורמות רשת חברתיות מסורתיות כבר לא מספיקות
מרבית הפלטפורמות החברתיות מציבות את עצמן ככלי לחיבור. אבל עיצוב הליבה שלהם בנוי סביב אירוסין. ככל שתקדישו יותר זמן לגלילה, כך הם מייצרים יותר, עצמם, לאו דווקא עבורכם.
מודל זה מתעדף בידור על פני כוונה. זה מתגמל עקביות על האותנטיות. ובעוד שפלטפורמות אלה עשויות לספק חשיפה, לעתים קרובות הן חסרות את העומק הנדרש לקידום מקצועי אמיתי.
תחשוב שוב לפריצת הדרך המקצועית האחרונה שלך:
האם זה בא מסרטון מגמה?
ציוץ ויראלי?
סאונדביט פופולרי?
כנראה שלא.
אנשי מקצוע זקוקים ליותר נראות, הם זקוקים לפלטפורמות המסייעות להם לבטא ערך, לעקוב אחר צמיחה ולבנות אמון. הערכים החשובים כיום אינם אוהבים או עוקבים, אלא בהירות, אמינות והתאמה להזדמנות.
עם זאת, מרבית כלי הרשתות החברתיות עדיין בנויים על פרופילים סטטיים והנחות מיושנות. הם לא מסתגלים כדי לשקף משמרות קריירה, התפתחות אישית או זהויות בינתחומיות. ובעולם של ימינו, בו אנשים מסתובבים מהר מתמיד, קשיחות זו היא מגבלה משמעותית.
איך צריך להיראות רשתות חברתיות מודרניות?
אם הרשתות החברתיות הן לשרת אותנו באופן משמעותי, עליו לעבור מעבר למודל השידור. זה צריך להיות מתוכנן ל:
- משקף זהות אמיתית : לא רק לאן היית, אלא לאן אתה הולך.
- תומכים באנשי מקצוע רב ממדיים : אנשים שלובשים כובעים רבים ומתפתחים כל הזמן.
- גשר חיבור דיגיטלי ואנושי : על ידי התמקדות פחות במדדים ויותר במשמעות.
- עודדו גילוי על הסחת דעת : עזרה לאחרים להבין את העבודה שלך, ולא רק לצרוך אותה.
העתיד של זהות דיגיטלית דורש פלטפורמות שאינן רק חברתיות, אלא מכוונות, משולבות ודינאמיות. אנשי מקצוע אינם זקוקים למקום נוסף לפרסם; הם זקוקים לחלל כדי להציג, להתחבר ולצמוח.
לקראת רשתות חברתיות חכמות יותר
זה המקום בו פלטפורמות כמו Infoprofile נכנסות, שתוכננו עם המקצוען המתפתח בראש. Infoprofile אינו עוד הזנה חברתית או זרם תוכן; זהו פרופיל דיגיטלי חכם שנבנה כדי להביא את הזהות, העבודה והשאיפות שלך למקום אחד.
זה עוזר לך להציג מי אתה, מה אתה עושה ולאן פונה לך - בלי לרעש.
בעולם בו הרשתות החברתיות מוגדרות יותר ויותר על ידי מגמות ואלגוריתמים, Infoprofile מעביר את המיקוד חזרה לבהירות , שליטה וחיבור .
מכיוון שבסופו של דבר, הנוכחות הדיגיטלית שלך צריכה לעשות יותר מסתם קיימת:
היא צריכה לעבוד בשבילך .
זה אמור לצמוח איתך .
ומעל לכל, זה אמור לשקף את האמיתי שלך .